گانودرما – همه چیز درباره پادشاه گیاهان – قارچ دارویی

گانودرما

گانودرما چیست؟

معرفی
گانودرما دارای تاریخچه ای بلند در کشورهای شرقی مانند، چین، ژاپن، و دیگر کشورهای آسیایی است. این قارچ بزرگ و قهوه ای رنگ است و با ساختاری چوبی شکل می گیرد.
در چین به آن لینکشی (lingzhi) گفته می شود. در حالی که در ژاپن اسمی که برای گانودرما استفاده می شود ریشی یا مانتاک است.

شاید برایتان جالب باشد: قهوه گانودرما


در چین اسم لینکشی بیانگر توانایی معنوی و جوهر جاودانگی است، و به عنوان گیاهی که نماد موفقیت، رفاه، قدرت، و طول عمر است شناخته می شود.

همه چیز درباره گانودرما

در بین خانواده قارچ ها، گانودرما به خاطر داشتن ارزش دارویی و غذایی خود منحصر به فرد است.
با توجه به این ویژگی ها این محصول به صورت تجاری در حالت های مختلفی آماده شده است.مانند قهوه گانودرما، صابون گانودرما و شامپوی گانودرما، خمیردندان
این محصولات از قسمت های مختلف قارچ نظیر میسیلیا، اسپور و بدنه آن تهیه می شوند.
از ویژگی های خاص قارچ گانودرما میتوان کنترل قند خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت حافظه و موارد دیگر نام برد. در مورد مزایای گانودرما در فرهنگ های مختلف و علوم سنتی آنها نظرات مثبتی وجود دارد البته در سال های اخیر مراکز علمی گزارش های مبنی بر خواص سلامتی این محصول ارائه کرده اند.

تاریخچه گانودرما به عنوان قارچ درمانی

گانودرما بیش از ۲۰۰۰ سال است که به عنوان یک قارچ درمانی شناخته شده است و اثرات مثبت آن در متن ها باستان ثبت شده است.
در تصاویر باستانی چینی مربوط به سال ۱۴۰۰ میلادی گانودرما نقاشی شده است.
اولین کتابی که به معرفی و توضیح خواص درمانی گیاهان اشاره کرده است توسط Shen Nong Ben Cao Jing در شرق چین نوشته شده است. این کتاب با نام Classic of the Materia Medica شناخته شده است. این کتاب به طور مستمر به روز شده و گشترش یافته است. در این کتاب که به عنوان اولین کتاب دارونامه شناخته شده است به اثرات دارویی گانودرما از قبیل افزایش انرژی حیاتی، تقویت عملکرد قلبی، افزایش حافظه و اثرات ضد عفونی اشاره شده است. با توجه به دارونامه چین که در سال ۲۰۰۰ منتشر شد این قارچ برای آسم، تسکین سرفه، سرگیجه، بی خوابی و تنگی نفس توصیه می شود.
لینکشی یا گانودرما بسیار کمیاب است و در سال های گذشته تنها اشراف می توانستند از آن استفاده کنند. اعتقاد بر این بود که این قارچ مقدس است و به همین دلیل در مکان های کمی یافت می شود. به هر حال به نظر می رسد این تفکر به علت نادر بودن این گیاه و استفاده افراد ممتاز و ثروتمند جامعه چینی از این محصول با توجه به اثرات مفید آن بوده است.
گانودرما همچنان هم به عنوان یک طب سنتی محبوب در تمام دنیا شناخته می شود و استفاده از آن در حال رشد است.

کشت گانودرما، استفاده جهانی و محصولات آن

با توجه به توزیع نامناسب گانودرما و کم بودن آن تلاش ها برای کشت این محصول آغاز شد.
با توجه به شرایط مختلف، انواع متفاوتی از ان در نقاط مختلف کشت شد که یکی دیگر از دلایل آن مورد توجه بودن نوع های خاص در مناطق جغرافیایی بود. برای مثال در جنوب چین گانودرمای سیاه محبوب تر است در حالی که در ژاپن گانودرمای قرمز طرفداران بیشتری دارد.
از اوائل سال ۱۹۷۰ گانودرما به انتخاب اول افراد برای کشت قارچ تبدیل شد. کشت این گیاه چند ماهی طول می کشد. شرایط کشت این قارچ در مکان های مختلف متفاوت است.
در دهه گذشته بیش از ۹۰ برند از گانودرما در محصولات بین المللی خود استفاده کرده اند. در حال حاضر مصرف جهانی آن بیش از چند هزار تن تخمین زده شده است و این بازار به سرعت در حال رشد می باشد.
در حال حاضر هیچ گزارشی مبنی بر ارزش کلی محصولات گانودرما وجود ندارد اما ارزش تخمین زده این بازار چیزی بالغ بر ۱۶۲۸ میلیون دلار است. محصولات متنوعی از قارچ گانودرما تولید شده است که در حال حاضر در بازار موجود است.
ساده ترین روش فرآورده کردن این محصول این است که بدنه قارچ تبدیل به پودر می شود و به شکل کپسول و یا قرص مورد استفاده قرار می گیرد.

عناصر اصلی بیولوژیکی

اکثر قارچ ها ۹۰ درصد از آب تشکیل شده اند و ۱۰ درصد باقی مانده شامل پروتئین ، چربی ، کربوهیدرات ، فیبر ، برخی از ویتامین ها ، مواد معدنی با پتاسیم، کلسیم، فسفر ، منیزیم ، سلنیوم ، آهن ، روی و مس می باشد.
در مطالعه ای که بر روی گانودرما انجام شد مشخص شد که این قارچ حاوی ۲۶-۲۸ درصد کربوهیدرات ، ۳-۵ درصد چربی خام ، ۵۹ درصد فیبر خام و ۷-۸ پروتیین خام ، می باشد.
علاوه بر این قارچ ها دارای طیف وسیعی از مولکول های زیستی فعال هستند مانند: استروئید ، فنل ، نوکلئوتید ها، ترپنوئید ، پلی ساکارید ها و … هستند.
پروتئین های قارچ ها حاوی اسید آمنه ضروری است و علاوه بر آن در لیزین و لوسیون غنی می شود.
پایین بودن چربی و نسبت بالای اسید ها اشباع نشده به نسبت کل اسید های قارچ اهیمت زیادی در سلامتی قارچ ها دارند.
پلی ساکارید ها ، پپتیدوگلیکان ها و تترپن ها سه عامل مهم فیزیولوژیکی در قارچ گانودرما هستند. با این حال مقدار و درصد هر جزء می تواند در محصولات طبیعی و تجاری بسیار متنوع باشد.
در یکی از آزمایشات انجام شده بیش از ۱۰ محصول تولید شده از گانودرما به طور کامل بررسی شدند. در این آزمایش مشخص شد که محتوای محصولات بین ۷-۸ درصد پلی تترپن و ۱-۸ درصد پلی ساکارید تشکیل میدهد. این گونه تفاوت ها می تواند به دلیل اختلاف در گونه ها و یا روش های تولید آن ها باشد.

خواص قارچ گانودرما

محتویاد قارچ گاودرما باعث شده تا این محصول حواص درمانی بالایی داشته باشد که از یک قرن گذشته به عنوان یکی از داروها برای اصلاخ و ارتقاء سلامت مورد استفاده قرار می گرفته است. امروزه بسیاری از آزمایش ها این اثرات درمانی را تایید کرده اند.

سرطان

قارچ گانودرما یک مکمل درمانی که برای تقویت سیستم دفاعی بدن و بیماران مبتلا به سرطان تجاوز می شود. در این بخش در خلاصه مطالعات علمی این موضوع را بررسی می کنیم.
سرطان یکی از بزگترین علل مرگ در سرتاسر جهان است و علیرغم پیشرفت های فراوان در تشخیص زود هنگام بیماری و انجام شیمی درمانی ، هنوز هم یک چالش بزرگ می باشد.
برای جستجو داروی مناسب صدها گونه گیاهی از جمله قارچ ها مورد بررسی قرار گرفتند.
این آزمایش نشان داد که فعالیت ضد توموری در گونه های مختلف قارچ و به خصوص در گانوردما وجود دارد.

5/5 ( 2 بازدید )

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *